Menu

Press Releases

Nieuwe Fike breekplaat ideaal voor gebruik in de chemische en olie & gas industrie

Blue Springs, MO, 21 juli 2015 De LARGE ATLAS breekplaat is een uitbreiding van Fike’s huidige aanbod van ATLAS-breekplaatproducten. De LARGE ATLAS maakt gebruik van de innovatieve en gepatenteerde G2 productietechnologie om breekplaten te produceren met een verbeterde prestatie-eigenschappen, zoals volledige vacuüm/tegendrukbestendigheid, 95% werkingsfactor, en een ruim standaard breekdrukaanbod.

De LARGE ATLAS is een baanbrekende industriële oplossing waar veiligheidskleppen geen haalbaar alternatief vormen en houders met snijmodule niet langer gewenst zijn. De LARGE ATLAS heeft een breed scala aan toepassingen die ideaal zijn voor verschillende sectoren, zoals de chemische industrie, olie & gas en raffinaderijen.

“Drukontlasting is de last-line-of-defense voor industrieën die werken met hoge druktoepassingen.” zegt Bob Korn, Director of Sales and Marketing, Industrial Protection. “De ATLAS en LARGE ATLAS breekplaten voorzien de beste prestatiekenmerken voor deze processen.” 

Alle breekplaatfamilies in de G2-productlijn vertegenwoordigen een duidelijke breuk met de traditionele breekplaatproductieprocessen. De technieken die gebruikt zijn voor de ontwikkeling en validatie van deze producten hebben toonaangevende prestatiekenmerken opgeleverd in alle druk-, materiaal- en grootteconfiguraties. De geavanceerde geautomatiseerde processen van de G2-technologie verhogen de consistentie van lot tot lot aanzienlijk en dragen dankzij de verbeterde betrouwbaarheid bij tot snelle en zuinige industriële oplossingen. 

Kenmerken van de LARGE ATLAS omvatten een niet-fragmenterende opening, hoge tegendrukbestendigheid, uitstekende cyclische duurzaamheid en de mogelijkheid om zowel te opereren in gas- als vloeistoftoepassingen (met een minimaal vrij dampvolume) om de onderhoudskosten laag te houden.

Voor meer informatie over de LARGE ATLAS kan je terecht op www.fike.com/largeatlas.

Voor meer informatie over explosiebeveiligings- en drukontlastingsproducten en diensten, check www.fike.com of bel 014 21 00 31.

Over Fike

Fike Corporation is een wereldwijd gekende leverancier van ‘op maat gemaakte’ oplossingen voor explosiebeveiliging en drukactivatie, drukontlasting en brandbeveiliging. Sinds 1945 hebben onze hoogopgeleide werkkrachten oplossingen ontworpen, geproduceerd en getest voor Fortune 500 bedrijven en bedrijven over de hele wereld die zich willen beveiligen tegen de gevolgen van ernstig financieel verlies of een verwoestende ramp.

###