Menu

Over ons

Fike® is de ultieme specialist in breekplaattechnologieën, explosiebeveiliging, brandmeldsystemen en brandblusoplossingen.  Naast onze productievestigingen in de Verenigde Staten, België, Wales, Canada en India vindt u Fike verkoops- en servicepunten doorheen Noord-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten.

Fike werd opgericht in 1945 en heeft zijn hoofdkantoor in Blue Springs, Missouri, VS. Doorheen de jaren is het uitgegroeid tot een wereldwijd gekende leverancier/partner voor Fortune 500 bedrijven. Andere klanten zijn bedrijven die geconfronteerd werden of kunnen worden met een desastreuze ramp of de financiële gevolgen daarvan. Onze gespecialiseerde werknemers ontwerpen dan ook zorgvuldig ontwikkelde oplossingen en bieden een persoonlijke klantenservice aan.

In 1984 richtte Fike haar Europees hoofdkantoor op in Herentals, België. Om de meest efficiënte drukontlastings- en explosiebeveiligingsoplossingen te kunnen aanbieden, werkt Fike samen met zijn klanten uit verschillende industrieën. Bovendien beschikt Fike Europe over een toegewijde ingenieurs-, productie-, verkoop- en klantenondersteuning. Een ander voordeel voor Fike Europe is dat het met haar eigen productie- en opslagvoorziening snel kan inspelen op de noden van haar klanten en unieke, op maat gemaakte breekplaten, explosiedrukontlastings- en actieve explosiebeveiligingsoplossingen kan aanbieden. Om nog beter te voldoen aan de behoeften van de Europese markt heeft Fike verschillende Europese verkoopsvestigingen opgericht.

In 1999 stelde Fike zijn brandbeveiligingsoplossingen voor aan de Europese en Sub-Saharische markt via Fire Protection Systems (FPS) in het Verenigd Koninkrijk. Fike FPS is gespecialiseerd in milieuvriendelijke brandblussystemen met inert gas. Verder beschikken zij over de kennis en ervaring om zich aan te passen aan lokale en regionale normen en productvereisten, waardoor ze er keer op keer in slagen om brandbeveiliging van de allerhoogste kwaliteit af te leveren.