Menu

Onderzoek en Ontwikkeling

Fike labowetenschappers, verbrandingsingenieurs en technici streven voortdurend naar een grondige wetenschapskennis die gerelateerd is aan explosiefenomenen via een combinatie van onderzoek, theoretische analyse en empirische methodes. Misschien nog belangrijker is dat we dit onderzoek en testen toepassen op de werking van onze eigen producten.

Met deze kennis werkt Fike voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe producten, aan verbeteringen in de kennis van bestaande producten en hun prestatiegrenzen, en aan het verstrekken van een conceptuele benadering voor productontwikkeling in de toekomst. Fike’s focus op productonderzoek en -ontwikkeling heeft ons tot leider gemaakt binnen de explosiebeveiligingsmarkt.

drukontlastingstesten

test laboratorium voor stromingseigenschappen

Het Fike Test Labo is een laboratorium om de stromingseigenschappen te bepalen, zoals afblaascapciteit en leidingweerstand van breekplaatapparatuur, combinaties van breekplaat/ontlastingsklep, en andere apparatuur. Het laboratorium wordt zowel gebruikt voor onderzoek als ontwikkeling, om bepaalde klanttoepassingen en vele andere unieke testmogelijkheden te ondersteunen:

 • Onderzoek ivm leidingweerstanden en capaciteitstesten
 • ASME “UD” certificatietesten
 • ASME vijfjaarlijkse productie-audits van gecertificeerde breekplaatapparatuur 
 • Bepalen van afblaascapaciteit
 • Testen van de combinatiecapaciteit van breekplaten gekoppeld aan overdrukventielen
 • “UV” certificatie testen

Fike ingenieurs die verantwoordelijk zijn voor het toezicht en registratie van de testen zijn erkend als “Geautoriseerde Waarnemers” (AO) door ASME en NB. Deze referenties werden bereikt door een technisch onderzoek, uitgevoerd door een medewerker van het NB testlaboratorium. Fike labo-ingenieurs hebben ook de bevoegdheid om toezicht te houden op de testen en om deze te certificeren. Zij bepalen certificeerbare data ivm leidingweerstanden en afblaascapaciteiten.

Het Test Labo voldoet aan de vereisten van de American Society of Mechanical Engineers (ASME) en de National Board of Boiler and Pressure Vessel Inspectors (NB) en is een gecertificeerde testfaciliteit (certificatie # PRD-023).

MetallurgIE LABORATORIUM

Het Fike Metallurgie Laboratorium is essentieel voor het design en de constructie van Fike producten, aangezien het gebruikt wordt om het gedrag van materialen – die gebruikt worden in productie – beter te begrijpen. Fike’s on-site locatie staat toe dat productonderzoek sneller en efficiënter gebeurt door een team met bijna 40 jaar metallurgische en materiaal expertise.

De beschikbare testen voor het Fike Metallurgie Laboratorium zijn de volgende:

 • Analyse van breekplaten, baren, buizen, etc … voor de grootte en vorm, netheid, staat van het oppervlak (inclusief basismateriaal en coatings), faalmodi, microstructurele condities en bestanddelen, korrelgrootte en randvoorwaarden, chemische segregatie en microhardheid
 • Microscopische metingen en analyse, archivering van beelden en elektronische rapportage
 • Materiaaleigenschappen van drukvaten onderzoeken na warmtebehandeling
 • Diepte van de inkerving en vormconsistentie van breekplaten / explosiepanelen
 • Temperatuur- en atmosferische effecten op het breekplaatmateriaal
 • Corrosie-effecten op breekplaten en corrosieve eigenschappen van breekplaatmateriaal

ondersteuning voor toepassingen / Industrieën

Fike’s testen zijn beschikbaar om gepersonaliseerde producten – ontwikkeld voor specifieke toepassingen van klanten – te certificeren … inclusief deze die geproduceerd zijn voor ruimte/defensiecontracten, toepassingen met speciaal gas en vele andere varianten op de standaard producten die worden aangeboden. Het Test Labo kan ook afblaascapaciteiten voorzien voor andere afblaascomponenten – zoals een combinatie van samenstellingen en verdeelstukken, en brand- en explosiebeveiligingscomponenten. Aangezien Fike apparatuur heeft die gaan van ¼ inch tot 4 inches bestaat ook de mogelijkheid om een breder bereik van breekplaatgroottes te testen in vergelijking met onze concurrenten.

Fike heeft deze unieke testmogelijkheden/faciliteiten gebruikt om de testnoden van specifieke industrie-organisaties te ondersteunen. Hierbovenop is Fike’s ervaren en gecertificeerde laboteam regelmatige deelnemers in lokale en nationale industrieraden en comités zoals ASM (American Society for Metals), ASTM (American Society for Testing and Materials), ASME (American Society of Mechanical Engineers), AICHE (American Institute of Chemical Engineers), en ASNT (American Society for Nondestructive Testing).