Menu

Voedings- & Drankindustrie

De voedings- en drankindustrie omvat een breed gamma aan organisaties, inclusief diegene die betrokken zijn bij het verwerken van rauwe voeding en de productie, verpakking en distributie van voeding en drank. Door hun focus op technologie hebben de voedings- en drankbedrijven te maken met stijgende kosten, aandacht voor hun imago en de specifieke vraag voor kwaliteitscontrole en hygiënische prestaties.

Explosiebeveiligingssystemen

Explosies en de daaruit voortvloeiende branden zijn twee van de meest gevaarlijke situaties die kunnen optreden tijdens het productieproces. Fike® heeft explosiebeveiligingen ontwikkeld, die ervoor zorgen dat een explosie in een veilige toestand wordt gebracht en/of snel onderdrukt wordt. In feite heeft Fike een volledig gamma aan explosiebeveiligingen, inclusief diegene die specifiek ontworpen zijn voor hygiënische toepassingen:

  • Drukontlasting
  • Vlamloze drukontlasting
  • Explosieonderdrukking
  • Explosie-isolatiesystemen
  • Standaard en op maat gemaakte explosietesten (overeenkomend met de toepasbare ASTM en CEN standaarden)

Voor meer informatie over Explosiebeveiliging…

drukontlasting / breekplaten

Fike heeft decennialange ervaring in het ontwerpen van betrouwbare en nauwkeurige overdrukontlasting – inclusief breekplaten die gebouwd zijn voor specifiek gebruik in de voedings- en drankindustrie. Fike breekplaten zijn ontworpen om de apparatuur en het proces te beschermen terwijl ze voldoen aan de strikt hygiënische en sanitaire vereisten van deze industrie. Daarmee helpen ze om de betrouwbaarheid en kwaliteit te verbeteren en om de levensduur van uw investeringen te verlengen.

  • Uitgebreide keuze aan ASM, CE en 3A conforme breekplaten
  • Volledig gamma aan overdrukbeveiligingen ontwikkeld voor CIP/SIP toepassingen
  • Breekplaten ontwikkeld om veiligheidskleppen te beschermen

Voor meer informatie over Overdrukbeveiliging…

brandblussing

Essentiële investeringen moeten beschermd worden tegen de gevolgen van catastrofale gebeurtenissen zoals een brand. Dit is belangrijk omdat deze investeringen noodzakelijk zijn voor de dagelijkse werking van de meeste voedings- en drankbedrijven. Fike heeft verschillende milieuvriendelijke brandblussystemen ontwikkeld om deze installaties te beschermen tegen brand en bijhorende waterschade, veroorzaakt door op water gebaseerde brandblussystemen.

Aangezien er nadien niet schoongemaakt moet worden, is de bedrijfsonderbreking minimaal.